RU
UA
Підготовка вашого автомобіля до зимового сезону

Зима скоро настане і з нею, зимове водіння може стати більш небезпечним. У Дон-Термінал, ми хочемо, щоб наші клієнти залишалися в безпеці взимку на дорогах. Хоча безпека є важливим чинником протягом усього року, безумовно, є деякі роботи по технічному обслуговуванню автомобілів і перевірки безпеки, які варто провести перед заморозками.

Поряд з додатковими небезпеками зимового водіння, зміни в погоді можуть викликати проблеми для автомобільних систем. Низькі температури, засолені дороги і зимові опади можуть негативно вплинути на роботу вашого автомобіля. Ці роботи з технічного обслуговування взимку позбавлять вас від можливих неприємностей:

Перевірте рівень антифризу

Одна з найпростіших і важливих речей, яку ви повинні зробити, щоб переконатися, що ваш автомобіль підготовлений до заморозків і суворої погоди, - це перевірити рівень охолоджувальної рідини / антифризу. Переконайтеся, що охолоджуюча рідина перебувае на належному рівні. Якщо ви не пам'ятаєте, коли в останній раз перевіряли чи міняли антифриз, вам потрібно зробити це до того, як взимку почнуться екстремальні температури і суворі дорожні умови, які можуть серйозно пошкодити двигун вашого автомобіля. Дон-Термінал пропонує широкий асортимент охолоджуючих і антифризних продуктів.

Омивач скла

Огляньте свої Шини

Остання лінія захисту між вами і слизькою дорогою це ваші шини. Зима не час для зношених шин, тому знайдіть час, щоб перевірити глибину протектора і переконатися, що вони безпечні. Також не забудьте перевірити тиск в шинах. При холодній температурі в ваших шинах трохи впаде тиск, так що непогано було б їх підкачати.

Замініть свої двірники

Необхідно замінити ваші двірники, якщо ваші щітки склоочисника зношені, потріскалися або стали жорсткими від тривалого користування. При таких проблемах зі щітками ваші двірники можуть перестати видаляти дощ, бруд та інші забруднення, що призведе до погіршення вашого огляду. Різні опади, будуть потрапляти на ваше вітрове скло у вигляді дощу або снігу, і якщо у вас немає хороших двірників, огляд через вітрове скло буде сильно утруднений що може привести до аварійної ситуації на дорозі. Для підтримки чистоти і безпеки вашого вітрового скла потрібні склоочисники, які знаходяться в придатному для використання стані.

Перевірте рідину для омивача вітрового скла

У міру того, як цієї зими дороги стають більш вологими і брудними, ви почнете використовувати більшу кількість омиваючої рідини, для збереження чистоти лобового скла. Через пару кілометрів, застрягши позаду іншого транспортного засобу, особливо вантажівки, ваше вітрове скло стане дуже швидко забруднюватися, якщо у вас мало рідини омивача. Засіб для миття вітрових стекол SYLEN є одним з кращих на ринку по ефективності і вартості.

* Порада: не заповнюйте бачок омивача нічим, крім омиваючої рідини, тільки спеціалізовані рідини не замерзають!

Перевірте моторне масло

Без достатнього запасу чистої оливи ваш двигун буде зношуватися швидше і навіть може заклинити і вийти з ладу. Масло не замерзає, як вода, але його в'язкість або товщина масляної плівки збільшуються при зниженні температури. Легкі оливи знижують навантаження на акумулятор і стартер вашого автомобіля, забезпечуючи більш швидкий запуск двигуна. Більш легкі масла також досягають критичних областей змащування двигуна набагато швидше, ніж більш важкі масла, значно знижуючи його знос. Замінюйте масло в двигуні і масляний фільтр вчасно. Використовуйте сорт масла, схвалений вашим виробником або якісні аналоги. Не знаєте, яке масло вибрати? Зверніться до наших менеджерів, і вони допоможуть підібрати необхідний мастильний матеріал!

Додаткові поради, якщо ви застрягли на морозі:

  • Тримайте ковдру або спальний мішок в машині.
  • Приготуйте ліхтарик з додатковими батарейками.
  • Переконайтеся, що в машині є невеликий запас продуктів
  • Тримайте в багажнику лопату і невеликий пакетик з сіллю і піском для підсипки під колеса.
  • Зимовий комплект. Комплект повинен включати в себе буксирні троси, скребки для лобового скла, сполучні троси, трикутник попередження і аптечку.
  • Додаткову одяг, щоб зберегти тепло для всіх пасажирів автомобіля

Останнє зауваження про автомобільні комплекти безпеки. Жоден комплект не може повністю підготувати вас до зимового сезону водіння і до всіх непередбачених обставин, які можуть виникнути в результаті раптової зміни погодних умов.

Ми бажаємо безпечного водіння для всіх в цей зимовий сезон, а також для отримання додаткової інформації про антифриз, миючу рідину для лобового скла та моторну оливу зв'яжіться з Дон-Термінал сьогодні!

Задати питання фахівцю