RU
UA
Проблеми моторних олив

Технології постійно розвиваються і нові автомобільні двигуни розробляються, щоб бути більш динамічними, швидкими та ефективними. Але ці нововведення приводять до проблем мастильних матеріалів, і деградація оливи є найбільш важливою проблемою. Існує безліч факторів, які можуть призвести до погіршення якості вашого мастильного матеріалу. Найбільш поширеними факторами є окислення, термічне руйнування, виснаження присадок і забруднення оливи.

Оксидування

Окислення відбувається, коли молекули масла реагують з молекулами кисню. Це може викликати збільшення в'язкості і освіту лаку, осаду і відкладень. У деяких випадках також може відбуватися виснаження присадок і руйнування базового масла. Як тільки масло починає окислюватися, ви можете побачити збільшення кислотного числа. Крім того, на обладнанні можуть утворюватися іржа і корозія.

Термічний пробой

Однією з основних проблем мастильного матеріалу є його температура. Крім виконання своєї основної функції відділення рухомих частин всередині двигуна, мастильний матеріал також повинен розсіювати тепло. Це означає, що мастильний матеріал може бути нагрітий вище рекомендованої стабільної температури. Передбачається, що при кожному підвищенні температури на 10 ° C хімічна реакція подвоюється. Тому при кожному збільшенні температури вашого масла на 10 ° C термін служби масла зменшується вдвічі. Збереження масла холодним, наскільки це можливо, при використанні продовжить його термін служби і зменшить реакцію термічного руйнування.

моторна олива

Теплове руйнування, викликане тиском

Індуковане тиском теплове руйнування відбувається, коли повітряний міхур переходить з області низького тиску в зону високого тиску. Це особливо часте порушення в гідравлічних системах, але так само зустрічається у всіх областях мастила. Індуковане тиском теплове руйнування викликає підвищення температури бульбашок повітря в маслі, в результаті чого навколишні молекули масла піддаються окисленню.

Аддитивное виснаження

Більшість пакетів присадок призначені для виконання певних функцій і витрачаються протягом терміну служби оливи. Використання аналізу оливи для контролю рівня присадок надзвичайно важливо не тільки для оцінки стану мастильного матеріалу, але і для виявлення ознак виснаження присадок.

Контамінація

Забруднення, таке як бруд, вода, повітря і т. д., може сильно вплинути на швидкість деградації. Бруд, що містить дрібні металеві частки, може стати каталізатором, який розпалює і прискорює процес розкладання вашої оливи. Повітря і вода можуть забезпечити джерело кисню, який реагує з маслом і призводить до окислення мастила. Тут знову аналіз масла може бути корисний для контролю рівня забруднення вашої оливи.

Total Quartz з технологією ART

Кращі моторні масла повинні забезпечувати оптимальну продуктивність і захист вашого двигуна. За роки інновацій і розробок інженери Total створили революційну технологію захисту від старіння (ART). Це нововведення збільшує взаємодію між молекулами масла, створюючи більш стійку молекулярну структуру. Це допомагає запобігти руйнуванню захисної плівки в змащувальному матеріалі, в будь-яких умовах, від екстремальних температур і тисків, тертя або накопичення осаду, що збільшує термін служби вашого двигуна. Ознайомтеся з повним асортиментом продукції Total з технологією ART на сайті, щоб дізнатися, який з цих інноваційних продуктів найкраще підходить для вас.

Задати питання фахівцю